22 Април- Ден на планетата земја

Posted by ТХТ on 07/05/2018 in Последни настани with Comments closed |

Учениците од ООУ „Тоде Хаџи Тефов“- Кавадарци во еко- акција за заштита на нашата планета, во организација на ЕД „Еко-живот“

Повеќе фотографии може да погледнете на следниот Линк

 

ООУ„Тоде Хаџи-Тефов“ ја доби наградата еТвининг училиште

Posted by ТХТ on 07/05/2018 in Последни настани with Comments closed |

Primary school Tode Hadzi-tefov was awarded the eTwinning school label. The awarded schools will: Read more…

Голем одмор

Posted by ТХТ on 01/03/2018 in Последни настани with Comments closed |

 

Одбележување на Патрониот празник

Posted by ТХТ on 15/02/2018 in Последни настани with Comments closed |

Шесто одделенците- футсал прваци

Posted by ТХТ on 26/12/2017 in Последни настани with Comments closed |

„Тетра Пак“- 2017/18

Posted by ТХТ on 18/12/2017 in Последни настани with Comments closed |

 

 ЧАТВРТА ГОДИНА ПО РЕД

„ЕКО-ПАКЕТ МАКЕДОНИЈА “

И ВО УЧЕБНАТА 2017/18 ГОД.

 

 

Read more…

ВО „ТОДЕ ХАЏИ ТЕФОВ“ ГИ НАГРАДУВАМЕ НАДАРЕНИТЕ ДЕЦА ЗА ДА ГИ МОТИВИРАМЕ УШТЕ ПОВЕЌЕ

Posted by ТХТ on 11/12/2017 in Последни настани with Comments closed |

Оваа позитивна практика треба да биде пример за многу училишта во нашата земја. Разговаравме со директорот Никола Нешковски, кој нѐ пречека во ова училиште.

– Фондот за талентирани и надарени деца го формиравме заедно со бизнис-заедницата од Кавадарци и со Советот на родители. Сакавме да ги наградиме надарените ученици и да ги мотивираме да бидат уште подобри. Симболично ги наградуваме и нивните ментори за вложениот труд – ни рече Нешковски, кој осма година го води основното училиште.
„Тоде Хаџи Тефов“ е едно од постарите училишта во општината и постои од 1962 година. Со околу 700 ученици, тоа бележи големи успеси на повеќе полиња. Училиштето работи во две смени.  Read more…

ООУ„Тоде Хаџи-Тефов“ доби Европски знак за безбедност на учениците на интернет во училиштето. Знакот е валиден до јуни 2019 година

Posted by ТХТ on 04/12/2017 in Последни настани with Comments closed |

24171920_1509777292463034_84250681_n

Европски знак за квалитет

Posted by ТХТ on 06/11/2017 in Последни настани with Comments closed |

download

ООУ„Тоде Хаџи-Тефов“ доби Европски знак за квалитет за работата на два еТвининг проекти. ЕТвининг е платформа за зарота на проекти со училишта од цела Европа. Отворена е во 2005 година од страна на Европската Комисија, а ООУ„Тоде Хаџи-Тефов“ активно работи на еТвининг проекти од 2012 година. На следниот линк можете да ги видете училиштата кои го добија овој знак https://www.etwinning.net/en/pub/highlights/schools-awarded-eql17.htm#c807

На следниот линк можете да го видете проектот „Здравје и природа“ https://live.etwinning.net/projects/project/130738

Меѓународниот ден на мирот во ООУ „Тоде Хаџи Тефов“

Posted by ТХТ on 26/09/2017 in Последни настани with Comments closed |

22091455_1646183478734687_1557264969_n Вредните раце на нашите ученици го најавија почетокот на учебната година и еколошки го одбележаа Меѓународниот ден на мирот.

Повеќе фотографии од оваа активност можете да погледнете на следниот Линк

Copyright © 2011-2019 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.4, from BuyNowShop.com.