21st CENTURY SCHOOLS

Posted by ТХТ on 18/01/2020 in Последни настани with Comments closed |

Денеска во ООУ „Тоде Хаџи Тефов“ Кавадарци се одржа обука за наставници…

Gepostet von КТВ-телевизија am Dienstag, 14. Januar 2020

“ДА за ДЕМОКРАТИЈА, ДА за ДЕМОКРАТСКО УЧИЛИШТЕ”!

Posted by ТХТ on 23/11/2019 in Последни настани with Comments closed |

Со повеќе активности на учениците на 15.11.2019 год. во нашето училиште се одржа Отворен ден по граѓанско образование под мотото “ДА за ДЕМОКРАТИЈА, ДА за ДЕМОКРАТСКО УЧИЛИШТЕ”!

Отворен ден во ООУ „Тоде Хаџи Тефов“

Денеска во ООУ „Тоде Хаџи Тефов“ во Кавадарци се одржа отворен ден. Беа реализирани повеќе активности меѓу кои и дебата дали е потребно да се воведат униформи за учениците….

Gepostet von КТВ-телевизија am Freitag, 15. November 2019

Повеќе фотографии од нашите активности може да погледнете на следниот линк

Фонд за надарени и талентирани ученици

Posted by ТХТ on 10/07/2019 in Последни настани with Comments closed |

Преку Фондот за надарени и талентирани ученици се наградени ученици кои освоија државни награади на Државни натпревари во учебната 2018/2019 година, како и ученици од одделенска настава кои завршуваат со регионален натпреваар.Голема благодарност до бизнис заедницата!

ООУ ,,Тоде Хаџи Тефов“ Кавадарци

ООУ ,,Тоде Хаџи Тефов“ Кавадарци

Gepostet von КТВ-телевизија am Donnerstag, 4. Juli 2019

Еко акција- 22 Мај

Posted by ТХТ on 10/07/2019 in Последни настани with Comments closed |

По повод 22 Мај- денот на биодиверзитетот во нашето училиште беше спроведена еко- акција!

 

 

„Еко- пакет Македонија“ 2019 година

Posted by ТХТ on 10/07/2019 in Последни настани with Comments closed |

Освоено I место за учениците од Vв одделение на училишниот натпревар од еколошкиот проект “Еко Пакет” за уметничко дело “Соларен шпорет” под менторство на наставничката Панда Ѓорчева. Честитки! Read more…

Проект за надминување на меѓуетничките бариери

Posted by ТХТ on 29/03/2019 in Последни настани with Comments closed |

ООУ „Тоде Хаџи Тефов“ го одбележа денот на екологијата

Posted by ТХТ on 29/03/2019 in Последни настани with Comments closed |

 

Учество во емисија „Ѕвон“

Posted by ТХТ on 29/03/2019 in Последни настани with Comments closed |

И оваа учебна година ученици од нашето училиште, предводени од нивните ментори учествуваа во емисија Ѕвон на Македонската Радио Телевизија.

Повеќе фотографии од нивниот настап може да погледнете на следниот Линк

Одбележување на Патрониот празник

Posted by ТХТ on 28/03/2019 in Последни настани with Comments closed |

Posted by ТХТ on 09/02/2019 in Последни настани with Comments closed |

Бирото за развој на образованието во соработка со Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, организира средба за презентација на Е-Твининг платформа за учење. E-твининг е проектна рамка што им овозможува на училиштата од Европа работа на заеднички проекти со користење на Интернет и ИКТ алатки. На тој начин е-Твининг придонесува за подобрување на педагошките аспекти на користењето на ИКТ во наставата и учењето и зголемување на ефективноста од користењето на истата. Средбата се одржa во ООУ „Тоде Хаџи-Тефов“ во Кавадарци, на 07-02-2019 година (четврток), со почеток во 12 часот. Елизабета Филипова, еТвининг амбасадор, им ја претстави еТвининг платформата на присутните наставници Image may contain: 1 person, standing and indoor

Copyright © 2011-2020 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.4, from BuyNowShop.com.