Ликовен конкурс на тема: „Рацин вчера, денес и утре “

Posted by ТХТ on 30/10/2018 in Последни настани with Comments closed |

Нашата ученичка Јана Грозданова, под менторство на наставничката Ива Јосифова е добитник на 3-та награда на ликовниот конкурс на тема: „Рацин вчера, денес и утре “ по повод 51. Детски Рацинови средби!!! 

Детска недела- „Детски права за наше детство“

Posted by ТХТ on 09/10/2018 in Последни настани with Comments closed |

Национална акција за чистење на отпадот

Posted by ТХТ on 21/09/2018 in Последни настани with Comments closed |

По повод Националната акција за чистење на отпадот нашето училиште превзеде соодветни активности (15.09.2018). Во прилог се слики кои претставуваат само дел од работната атмосфера на нашите еколози 

      галерија Линк

Свечано отворање на спортската сала

Posted by ТХТ on 21/09/2018 in Последни настани with Comments closed |

На самиот почеток на новата учебна година во ООУ “Тоде Хаџи – Тефов”- Кавадарци се отвори нова спортска сала за непречено одвивање на наставата по физичко и здравствено образование. На свечениот чин се обрати Директорот на училиштето г-дин Николче Нешковски и Градоначалникот на Општина Кавадарци г-дин Митко Јанчев. Присуствуваа и претставници од Советот на Општина Кавадарци, претставници од фирмите кои извршуваа градежни активности и вработените во училиштето.

Галерија Линк

Извршен технички прием на спортската сала во ООУ „Тоде Хаџи Тефов“

Posted by ТХТ on 23/08/2018 in Последни настани with Comments closed |

 ООУ „ТОДЕ ХАЏИ ТЕФОВ“, УЧИЛИШТЕ СО НАЈГОЛЕМ БРОЈ НА УЧЕНИЦИ ВО КАВАДАРЦИ ОД СЕПТЕМВРИ НАСТАВАТА ПО ФИЗИЧКО ВОСПИТУВАЊЕ ЌЕ ЈА ИЗВЕДУВА ВО НОВА СПОРТСКА САЛА. 

Доделени награди на учениците кои освоија државни награди

Posted by ТХТ on 11/07/2018 in Последни настани with Comments closed |

 

Директорот на ООУ “Тоде Хаџи – Тефов” во Кавадарци, г-дин Николче Нешковски преку ФОНДОТ ЗА НАДАРЕНИ И ТАЛЕНТИРАНИ ученици подржан од бизнис заедницата им додели награди на учениците кои се здобија со државни награди – прво, второ и трето место на државните натпревари во учебната 2017/2018 година од областа на различни предмети. Беа доделени пофалници за учениците и наставниците – ментори и благодарници за претставниците од бизнис заедницата.
На наставниците – ментори и учениците им благодариме за вложениот труд и постигнатиот успех. Во иднина им посакуваме уште поголеми постигнувања!

Линк

 

Освоено I место на државниот натпревар по ХЕМИЈА

Posted by ТХТ on 07/05/2018 in Последни настани with Comments closed |

Нашиот ученик на генерацијата Дарко Стојчев под менторство на наставникот по хемија Гордана Нечева, освои I место на државниот натпревар по ХЕМИЈА

Огромен успех на кој се гордее училиштето! 

Уписот на ученици во прво одделение е во тек!

Posted by ТХТ on 07/05/2018 in Последни настани with Comments closed |

Елизабета Филипова, е-твининг амбасадор: И учениците и ние, наставниците, учиме и напредуваме низ забава

Posted by ТХТ on 07/05/2018 in Последни настани with Comments closed |

Елизабета Филипова, наставник по англиски јазик во Основното училиште „Тоде Хаџи-Тефов“ во Кавадарци, е е-твининг амбасадор во Република Македонија. Интервју со нашиот наставник направи прталот https://deca.mk  за тоа што учат, забавувајќи се, учениците и наставниците преку оваа европска платформа, какви проекти изработуваат, како тече едукацијата, дали има интерес за неа…

Интервјуто во целост може да го прочитате на овој Линк.

22 Април- Ден на планетата земја

Posted by ТХТ on 07/05/2018 in Последни настани with Comments closed |

Учениците од ООУ „Тоде Хаџи Тефов“- Кавадарци во еко- акција за заштита на нашата планета, во организација на ЕД „Еко-живот“

Повеќе фотографии може да погледнете на следниот Линк

 

Copyright © 2011-2020 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.4, from BuyNowShop.com.