ООУ „Тоде Хаџи Тефов“ го одбележа денот на екологијата

Posted by ТХТ on 29/03/2019 in Последни настани with Comments closed |

 

Учество во емисија „Ѕвон“

Posted by ТХТ on 29/03/2019 in Последни настани with Comments closed |

И оваа учебна година ученици од нашето училиште, предводени од нивните ментори учествуваа во емисија Ѕвон на Македонската Радио Телевизија.

Повеќе фотографии од нивниот настап може да погледнете на следниот Линк

Одбележување на Патрониот празник

Posted by ТХТ on 28/03/2019 in Последни настани with Comments closed |

Posted by ТХТ on 09/02/2019 in Последни настани with Comments closed |

Бирото за развој на образованието во соработка со Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, организира средба за презентација на Е-Твининг платформа за учење. E-твининг е проектна рамка што им овозможува на училиштата од Европа работа на заеднички проекти со користење на Интернет и ИКТ алатки. На тој начин е-Твининг придонесува за подобрување на педагошките аспекти на користењето на ИКТ во наставата и учењето и зголемување на ефективноста од користењето на истата. Средбата се одржa во ООУ „Тоде Хаџи-Тефов“ во Кавадарци, на 07-02-2019 година (четврток), со почеток во 12 часот. Елизабета Филипова, еТвининг амбасадор, им ја претстави еТвининг платформата на присутните наставници Image may contain: 1 person, standing and indoor

Ликовен конкурс на тема: „Рацин вчера, денес и утре “

Posted by ТХТ on 30/10/2018 in Последни настани with Comments closed |

Нашата ученичка Јана Грозданова, под менторство на наставничката Ива Јосифова е добитник на 3-та награда на ликовниот конкурс на тема: „Рацин вчера, денес и утре “ по повод 51. Детски Рацинови средби!!! 

Детска недела- „Детски права за наше детство“

Posted by ТХТ on 09/10/2018 in Последни настани with Comments closed |

Национална акција за чистење на отпадот

Posted by ТХТ on 21/09/2018 in Последни настани with Comments closed |

По повод Националната акција за чистење на отпадот нашето училиште превзеде соодветни активности (15.09.2018). Во прилог се слики кои претставуваат само дел од работната атмосфера на нашите еколози 

      галерија Линк

Свечано отворање на спортската сала

Posted by ТХТ on 21/09/2018 in Последни настани with Comments closed |

На самиот почеток на новата учебна година во ООУ “Тоде Хаџи – Тефов”- Кавадарци се отвори нова спортска сала за непречено одвивање на наставата по физичко и здравствено образование. На свечениот чин се обрати Директорот на училиштето г-дин Николче Нешковски и Градоначалникот на Општина Кавадарци г-дин Митко Јанчев. Присуствуваа и претставници од Советот на Општина Кавадарци, претставници од фирмите кои извршуваа градежни активности и вработените во училиштето.

Галерија Линк

Извршен технички прием на спортската сала во ООУ „Тоде Хаџи Тефов“

Posted by ТХТ on 23/08/2018 in Последни настани with Comments closed |

 ООУ „ТОДЕ ХАЏИ ТЕФОВ“, УЧИЛИШТЕ СО НАЈГОЛЕМ БРОЈ НА УЧЕНИЦИ ВО КАВАДАРЦИ ОД СЕПТЕМВРИ НАСТАВАТА ПО ФИЗИЧКО ВОСПИТУВАЊЕ ЌЕ ЈА ИЗВЕДУВА ВО НОВА СПОРТСКА САЛА. 

Доделени награди на учениците кои освоија државни награди

Posted by ТХТ on 11/07/2018 in Последни настани with Comments closed |

 

Директорот на ООУ “Тоде Хаџи – Тефов” во Кавадарци, г-дин Николче Нешковски преку ФОНДОТ ЗА НАДАРЕНИ И ТАЛЕНТИРАНИ ученици подржан од бизнис заедницата им додели награди на учениците кои се здобија со државни награди – прво, второ и трето место на државните натпревари во учебната 2017/2018 година од областа на различни предмети. Беа доделени пофалници за учениците и наставниците – ментори и благодарници за претставниците од бизнис заедницата.
На наставниците – ментори и учениците им благодариме за вложениот труд и постигнатиот успех. Во иднина им посакуваме уште поголеми постигнувања!

Линк

 

Copyright © 2011-2021 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.4, from BuyNowShop.com.