Втора меѓународна едуконференција

Posted by ТХТ on 04/04/2016 in Последни настани |

10

Од 01 до 03 април во Струга се одржа Втората меѓународна едуконфереција  на наставници и информатичари. На конференцијата присуствуваа презентери од Македонија и многу други европски држави. Презентациите беа на тема- Образовни ресурси и нивна примена во наставата.

Презентирани беа: Образовен софтвер со отворен код и интернет, најдоброто од компјутерската наука – Академија Оракл, интерактивни решенија за училницата во 21 век, креативноста и иноваците, Мајкрософт сертификација модерно учење , нови трендови во мулти медијата, технологијата и образованието, примена на ИКТ , изработка на образовни игри и многу други теми.

Повеќе фотографии од оваа конференција можете да погледнете на следниот ЛИНК

Copyright © 2011-2023 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.