„ЕКО- КВИЗ“

Posted by ТХТ on 16/12/2015 in Последни настани |

eko-kviz4Тешка беше одлуката на жири комисијата:

Сите ученици се подеднакво  еколошки  едуцирани !

Учениците од 5 одд од нашето училиште активно се вклучија во Еко-квизот кој веке традиционално се одржува по втор пат оваа учебна 2015-16 год.Еко-квизот се организраше во сработка со локалната самоуправа, Е.д. „ Тисовец“ од с.Возарци и „Фени-индустри“ со цел да се едуцираат најмладите за зачувување на животната средина.Низ игра и забава најмаладите покажаа висок степен на знаење за тоа како  да се однесуваат во животната средина, како да ја чуваат и негуваат природата, покажаа како се другарува, натпреварува и тимски соработува. И покрај изедначените поени требаше да се одбере еден тим кој ќе го претсттавува училиштето на регионалниот Еко-квиз.За училиштето победници се сите   4 тимови.

Браво за нашите екологисти!

Повеќе фотографии можете да погледнете во делот на галерија или на овој ЛИНК

Copyright © 2011-2023 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.