ХУМАНИТАРЕН НАСТАН

Posted by ТХТ on 22/04/2016 in Последни настани |

13084055_882654305177033_1653156831_n

Во рамките на активностите од Програмата Црвен крст во акција – Промоција на хумани вредности, претставниците на нашето училиште организираа и реализираа хуманитарен настан во форма на концерт наменет за обезбедување на средства за ученици од социјално – загрозени семејства од нашето училиште.

Настанот се реализираше на 19.04.2016 година во Домот на културата “Иван Мазов Климе“.

Учениците кои беа одговорни за реализација на оваа хуманитарна акција се претставници на Ученичката заедница кои ја проследија обуката на Црвениот крст од програмата ЦКА – ПХВ и се следните:

  1. Стефан Срњаков
  2. Ѓорѓи Срњаков
  3. Розе Мишова и
  4. Стефан Лазов

 

сите од IX в одделение.

 

Во програмата за настанот учество зедоа талентираните ученици од нашето училиште со солистички изведби на песни, изведување на музички композиции со инсрументи, играорна и балетски групи, како и драматизација.

Настанот беше посетен повеќе стотици ученици, родители, наставници и претставници на институциите и локалната заедница, а од собраните средства беше купена машина за перење алишта која беше донирана во социјлано – загорозено семејство на наши ученици.

Учениците кои беа дел од програмата, го оценија настанот како посебен, забавен и корисен не само затоа што преку него се обезбедија средства за потребите на таргет семејството и се подигна хуманитарната свест на ученици, туку затоа што преку него, нашите талентирани ученици имаа можност да ги покажат своите таленти и уменија.

Повеќе фотографии можете да погледнете на следниот ЛИНК

Copyright © 2011-2023 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.