„Македонија без отпад “ – во ООУ „Тоде Хаџи Тефов“-Кавадарци

Posted by Уредник on 15/10/2013 in Последни настани |

Еко-училиштето „Тоде Хаџи Тефов“-Кавадарци  активно се вклучи во акцијата „Македонија без отпад“.Во училишниот двор организиравме два отпадни пункта, еден за стара хартија и еден за пластика.Учениците во соработка на родителите и целокупната училишна заедница ги исчистија своите домови, училиштето, училишниот двор, улиците и околината од стара хартија и пластични шишиња.Така уште еднаш потврдивме  дека се залагаме за здрава и чиста околина, градиме здрави еколошки навики на однесување.

Copyright © 2011-2023 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.