About Уредник

Posts by Уредник:

Час по англиски јазик- МИО активности

Posted by Уредник on 27/11/2015 in Последни настани |
Учениците од осмо одделение од ООУ„Тоде Хаџи-Тефов“ и учениците од осмо одделение од ООУ„Бајрам Шабани“ од Кондово направија презентации на замислени градови на заедничката средба во нашето училиште

Read more…

Европски знак за квалитет за ООУ„Тоде Хаџи-Тефов“

Posted by Уредник on 02/11/2015 in Последни настани |

ООУ„Тоде Хаџи-Тефов“ доби Европски знак за квалитет. Листата на училишта кои добија Европски знак за квалитет е истакната на порталите секаде во Европа и можете да ја видите на следниот линк. За нашето училиште барајте за Former Yugoslav Republic of Macedonia. Како се добива Европски знак за квалитет прочитајте на следниот линк

Партнерство со училиштето College Paul Fort, Is-sur-Tille од Франција

Posted by Уредник on 22/10/2015 in Последни настани |

25 ученика од петто одделение ги испратија своите први писма на англиски јазик до ученици од основното училиште College Paul Fort од Франција. Проектот и допишувањето ќе траат во текот на целата учебна година.

Etwinning знак за квалитет за проектот „Млади научници“

Posted by Уредник on 21/10/2015 in Последни настани |

Учениците од петто одделение го добија еТвининг знакот за квалитет за својата работа на проектот „Млади научници“. Во овој проект учествуваа ученици од 32 училишта од Европа и преку видео конференции учеа за својствата на водата и воздухот.

Засадување на еТвининг дрво во училишниот двор

Posted by Уредник on 17/10/2015 in Последни настани |

Учениците од петто одд. од ООУ„Тоде Хаџи-Тефов“ засадија дрво во училишниот двор како дел од активностите за проектот „Etwinning tree“ Повеќе фотографии можете да погледнете во делот на галерија или на овој линк

Европскиот ден на јазиците во ООУ„Тоде Хаџи-Тефов“

Posted by Уредник on 15/10/2015 in Последни настани |

35 ученика од петто одделение разменија разгледници со 35 ученика од College Saint Paul, Is-sur-Tille од Франција и на тој начин го прославија Европскиот ден на јазиците.

МИХАЈЛОВО – Втора заедничка МИО активност во партнерство со ООУ “Бајрам Шабани“ од Кондово

Posted by Уредник on 26/05/2015 in Последни настани |

Во петокот на 22.05.2015 година, ООУ “Тоде Хаџи – Тефов“ ја реализираше втората од двете заеднички активности предвидени со програмата за меѓуетничка интеграција во образованието за оваа учебна година. Активноста, под форма на еколошка акција, беше реализирана во соработка со ООУ “Бајрам Шабани“ од Кондово во рамките на Детското одмаралиште Михајлово. Планираните активности предвидоа соработка […]

Отворен ден на училиштето

Posted by Уредник on 17/05/2015 in Последни настани |

Во вторникот, на 12.05.2015 година во ООУ“Тоде Хаџи – Тефов“ се одржа ОТВОРЕН ДЕН на училиштето. Настан беше организиран од Ученичката заедница на училиштето, но со поддршка од Наставничкиот совет и Советот на родители. Советот на родители овој ден го искористи за да испрати отворен повик до сите родители, пријатели на училиштето и претставници на […]

Еден прекрасен ден на Матка

Posted by Уредник on 17/05/2015 in Последни настани |

Во средата на 29.04.2015 година, ООУ “Тоде Хаџи – Тефов“ ја реализираше првата од двете заеднички активности предвидени со програмата за меѓуетничка интеграција во образованието за оваа учебна година. Активноста, под форма на ликовна колонија, беше реализирана во соработка со ООУ “Бајрам Шабани“ од Кондово, при што група од по 20 ученици од секое училиште […]

Работен состанок со УСАИД на тема реновирање на училиштето

Posted by Уредник on 20/03/2015 in Последни настани |

На 18.03.2015 (среда) во ООУ “Тоде хаџи – Тефов“ Кавадарци се одржа работен состанок помеѓу претставници на училиштето, локалната заедница, општината и Американската агенција за меѓународен развој – УСАИД. Состанокот се одржа во рамките на проектот за МЕЃУЕТНИЧКА ИНТЕГРАЦИЈА ВО ОБРАЗОВАНИЕТО, Компонента 4 – Обезбедување на стимул за училиштето, а истиот беше со цел договарање […]

Copyright © 2011-2023 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.