ООУ„Тоде Хаџи-Тефов“ во 2012 година

Posted by Уредник on 11/01/2013 in Последни настани |

ООУ„Тоде Хаџи-Тефов“ во 2012 (краток преглед на настаните):
-Нов изглед на централното и подрачното училиште во с. Бегниште кликни овде
-Обука на наставниците за комбинирана настава кликни овде
-Интегрална евалуација од страна на ДПИ кликни овде
-Пилот училиште за екстерно оценување
-Советување на родители кликни овде и кликни овде
-Јубилеј – 50 години постоење на ООУ„Тоде Хаџи-Тефов“ кликни овде
објавена е Монографија на училиштето (Национална и универзитетска библиотека „Св.Климент Охридски“, Скопје)
отпечатени се 300 примероци од Училишниот весник – 50 години постоење на ООУ„Тоде Хаџи-Тефов“
во Домот на културата „Иван Мазов – Климе“ – Кавадарци од учениците беше изведена театарската претстава „ Бегалка“ од В. Иљоски
имаше дегустација на здрава храна кликни овде
-Патронен празник – 14.02.2012 кликни овде
-Еко училиште (освоивме Зелено знаме по втор пат) кликни овде:
штеди вода- зашто е во мода кликни овде
1.Ги заменивме постоечките чешми од застарен тип кои течат во тоалетите со економични ударни чешми кои сами се затвараат;
2.Ги заменивме постоечките казанчиња за вода во тоалетите со економични казанчиња на мал млаз вода;
3.Го зголемивме нивото на лична хигиена кај ученицте и намалување можноста за инфекции преку рацете;
4.Ја зголемивме општата хигиена во училишната зграда;
5.Училишната заедница е едуцирана вредноста на водата како природен извор и применува навики за нејзино штедење;
6.Очекуваме заштеда на вода и финансиска заштеда во училиштето;
7.Ги уредивме училишните ходници со едукативен материјал за штедење на водата.
Изградена е Еко училница во училишниот двор кликни овде
-Извештај – постигнувања, успеси, награди и признанија на крајот на учебната 2011/2012 кликни овде
-Второ место на Државен натпревар во кошарка во Валандово 2012 год. кликни овде
-Intel натпревар кликни овде
-Член на Британски совет – училишта на интернет
-Партнерство со Minehead Middle School од Англија кликни овде
-Единствено училиште од Македонија учесник во Глобален детски предизвик 2012 кликни овде
-Единствено училиште од Македонија учесник во обидот на Англија да влезе во Гинисовата книга на рекорди со Големиот танц 2012 одржан по повод Олимписките игри во Лондон 2012 кликни овде
-Член на e-twinning: проект „Божиќ во Европа“ кликни овде

Copyright © 2011-2023 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.