Повторно „Зелено знаме“ за училиштето „Тоде Хаџи Тефов“

Posted by Уредник on 18/12/2013 in Последни настани |

Учениците со своите активности од областа на екологијата и по трет пат се главни носители на највисоката награда од Швајцарската агенција за развој и „ОХО“ – Зелено знаме.И оваа учебна година го докажаа и  со гордост го понесоа Зеленото Знаме на училиштето ! Епитетот „Еко-училиште“ продолжува и понатаму за училиштето , а  еко-учениците и понатаму  го оправдуваат тоа со своитедосегашни и идни  еко-активности.Еве некои од активностите спроведени од  септември  до декември од учебната 2012/13 г:

-Кампања „Вози велосипед-може и тротинет !“;

-Еко-акција „Собирај, селектирај, рециклирај!“

-Еко-едукација за заштеда на вода   „Од нас за нас !“

-Еко-работилница „Штеди струја !“

-Еко-патрола „За чист и уреден двор !“

-Еко-патрола „ Штеди вода !“

-Еко-акција „Засади дрво !“

-Еко-акција „Направи

Датум: 27.11.2013 г.

Еко-одбор при ООУ „Тоде Хаџи Тефов“

Кавадарци

Copyright © 2011-2023 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.