Intel натпревар за употреба на Intel Classmate PC во наставата

Posted by Уредник on 29/09/2011 in Последни настани |

Учениците од 2-ро б одделение учествуваа на ИНТЕЛ натпреварот (2010 год.) за употреба на Intel Classmate PC во наставата. На час по англиски јазик, одржан од наставникот Ана Наунова, учениците усвојуваа вокабулар за животни преку употреба на своите classmate компјутери. Учениците играа интерактивна игра со вокабулар за животни, вметнуваа слики од животни во програмата GNU Paint ги боеја сликите, а потоа и ги презентираа своите животни. За своето учество на натпреварот учениците добија сертификати.

Copyright © 2011-2023 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.