МИХАЈЛОВО – Втора заедничка МИО активност во партнерство со ООУ “Бајрам Шабани“ од Кондово

Posted by Уредник on 26/05/2015 in Последни настани |

Во петокот на 22.05.2015 година, ООУ “Тоде Хаџи – Тефов“ ја реализираше втората од двете заеднички активности предвидени со програмата за меѓуетничка интеграција во образованието за оваа учебна година.

Активноста, под форма на еколошка акција, беше реализирана во соработка со ООУ “Бајрам Шабани“ од Кондово во рамките на Детското одмаралиште Михајлово.

mio-aktivnost-mhajlovo

Планираните активности предвидоа соработка помеѓу учениците, наставниците и родителите, при што групите од по 20 ученици од секое училиште изработија 50 садници со цвеќиња.

Активностите беа направени од ученици, припадници на двете националности – македонска и албанска, кои заеднички садеа цвеќиња во саксии, а потоа и ги декорираа истите.

Целиот ден помина по програма која беше креирана од тимовите за МИО на двете училишта и која предвидуваше неколку заеднички активности:

  1. Работилница за тимска работа и соработка помеѓу учениците
  2. Реализирање на еколошката акција во етнички мешани парови
  3. Завршна активност и посета на ООУ “Тоде Хаџи – Тефов“

Од двете училишта ја оценуваат оваа активност како многу успешна и разговараа за евентуални можности за проширување и продлабочување на активностите помеѓу двете училишта.

Повеќе фотографии можете да погледнете во делот на галерија или на овој линк

Copyright © 2011-2023 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.