Еко секција

Еко активности 2018/2019 година

Национална акција за чистење на отпадот

По повод Националната акција за чистење на отпадот нашето училиште превзеде соодветни активности (15.09.2018). Во прилог се слики кои претставуваат само дел од работната атмосфера на нашите еколози 

__________________________________________________________________________________

Еко активности 2017/2018 година

И оваа учебна година нашите екологисти со полни раце работа 😀

Повеќе слики од нивните активности може да најдете на следниот Линк

——————————————————————

Светски ден на екологијата


 

Еко пакет- Македонија

———————————————————————–

22 Април- Ден на планетата земја

Повеќе информации за спроведената активност може да најдете на следниот Линк

____________________________________

 

„Тетра Пак“- 2017/18

ЧАТВРТА ГОДИНА ПО РЕД

„ЕКО-ПАКЕТ МАКЕДОНИЈА “

И ВО УЧЕБНАТА 2017/18 ГОД.

Повеќе информации може да најдете на следниот Линк

____________________________________

 

Еколошки обележан „Меѓународниот ден на мирот

Повеќе информации за нашата активност може да најдете на следниот Линк


Еко камп 2017 година

Нашите ученици под менторство на наставничката Соња Иловска се добитници на наградата за Најкреативен пристап на конкурсот на Тетра Пак 2017 год. Наградените учествуваа на Еко кампот во Отешево

Еко активности 2016/2017 година

 

Денот на пролетта

 

 

Учениците од  училиштето  „Тоде Хаџи Тефов“ под  менторство на Еколошката секција  во училиштето и Еко-одборот работно ја дочекаа  пролетта  во својот училишен двор. По традиција  и оваа година  го реализираа  Проектот  „100 Љубичици со цвет- за поубав свет!“

 

Повеќе информации нашите активности можете да најдете на следниот Линк

____________________________________

 

„Тетра Пак“ 2016/2017

ПРОДОЛЖУВА ПРОЕКТОТ

„ЕКО-ПАКЕТ МАКЕДОНИЈА “

И ВО УЧЕБНАТА 2016/17 ГОД.

 

 

Повеќе информации нашите активности можете да најдете на следниот Линк

____________________________________

 

Ден на дрвото- 2016 година

 

 

Училиштето  „Тоде  Хаџи  Тефов “   со целокупната училишна заедница,  а во соработка на МОН  и оваа година активно го одбележи  Денот на дрвото

Повеќе информации нашите активности можете да најдете на следниот Линк

____________________________________

Еко активности 2015/2016 година

22- Април Светски Ден на акција и Денот на планетата Земја

DSC_0245

Светскиот Ден на акција и Денот на планетата Земја- 22 април ги одбележавме со повеќе активности оваа недела.Учениците посадија цвеќе во училишниот двор во новите рециклирани отпадни гуми кои самите ги рециклираа.

 

Повеќе информации нашите активности можете да најдете на следниот ЛИНК

__________________________________________________________________________________

21 Март- ден на пролетта

230318_1136443049708735_8434417120401556913_n

21 март-ден на пролетта и на нашите активности: Куќичките за птици се подготвени да ги пречекаат своите нови станари,а учениците ќе ги почестат со трошки леб и жито!

__________________________________________________________________________________

„ЕКО- КВИЗ“

Учениците од 5 одд од нашето училиште активно се вклучија во Еко-квизот кој веке традиционално се одржува по втор пат оваа учебна 2015-16 год.Еко-квизот се организраше во сработка со локалната самоуправа, Е.д. „ Тисовец“ од с.Возарци и „Фени-индустри“ со цел да се едуцираат најмладите за зачувување на животната средина.Низ игра и забава најмаладите покажаа висок степен на знаење за тоа како  да се однесуваат во животната средина, како да ја чуваат и негуваат природата, покажаа како се другарува, натпреварува и тимски соработува.

eko-kviz4

Повеќе фотографии можете да погледнете во делот на галерија или на овој ЛИНК

__________________________________________________________________________________

„ДЕНОТ НА ДРВОТО“ ПРЕРАСНА ВО „НЕДЕЛА НА ДРВОТО И ЦВЕЌЕТО“

Во училиштето „Тоде Хаџи Тефов“ изминатата недела се организираа низа активности  со еколошки карактер.

12316655_809191212523343_1343831651280578611_n

Повеќе фотографии можете да погледнете во делот на галерија или на овој ЛИНК

__________________________________________________________________________________

ПРОДОЛЖУВА ПРОЕКТОТ „ЕКО-ПАКЕТ МАКЕДОНИЈА “ И ВО УЧЕБНАТА 2015/16 

12246798_807045009404630_3962685795508463806_n

Оваа учебна година како и минатата Нашето училиште како  Еко-училиште  и носител на наградата  „Зелено Знаме“ активно се вклучи  во Проектот  „Еко-пакет –Македонија “ во организација на ОХО и  неговите партнери  Пако-Мак.

Повеќе информации за активностите поврзани со овој проект можете да најдете на следниот ЛИНК

__________________________________________________________________________________

 Еко активности 2014/2015 година

eko sliki

Повеќе фотографии можете да погледнете во делот на галерија или на овој линк

_______________________________________________________________________________

Еко активности низ училштето

Eko aktivnosti 1

Eko aktivnosti 2


Повеќе фотографии можете да погледнете во делот на галерија или на овој линк


_______________________________________________________________________________

По трет пат ООУ „Тоде Хаџи Тефов“ од Кавадарци го понесе „Зеленото знаме“ и обезбеди свое место меѓу останатите 21 надобри Еко-училишта во Македонија

На објавениот Конкурс за наградување од  Програмата „ Интеграција на екологијата во Македонскиот образовен систем“  оваа година Училиштето Тоде Хаџи тефов –Кавадарци  е наградено со највисокиот сататус „Зелено знаме“. Конкурсот  е во организација на Здружението за едукација, консалтинг  и комуникација – ОХО, а одлуката за наградување ја донесе комисија за наградување составена од членови на ОХО, член  на Министерството за образование и член на Швајцарската агенција за  развој.Официјално наградите беа доделени од Министерот за образование и наука, г – дин Спиро Ристовски на петтиот по ред Еко-Самит кој се одржа на 5 Март-2014 год. во ООУ „Лазо Ангеловски’ во Скопје.Повеќе информации можете да погледнете тука.

_______________________________________________________________________________

Активности од екологијата

Повеќе фотографии од оваа активност можете да погледнете во Галерија или директно тука.

_______________________________________________________________________________

ПОВТОРНО „ЗЕЛЕНО ЗНАМЕ“  ЗА УЧИЛИШТЕТО „ ТОДЕ ХАЏИ ТЕФОВ “

Учениците со своите активности од областа на екологијата и по трет пат се главни носители на највисоката награда од Швајцарската агенција за развој и „ОХО“ – Зелено знаме.

Повеќе информации можете да погледнете тука.

_______________________________________________________________________________

Пази!!! ЕКОЛОШКА ПАТРОЛА ОВДЕ ГАЗИ!!!

ООУ „Тоде Хаџи Тефов“ од Кавадарци веќе неколку години активно ја импелментира екологијата во наставните и воннаставните активности.Училиштето под раководство на еколошката секција е ностител на наградата „Зелено знаме“ и е училиште кое по втор пат е прогласено за Еко-училиште.

Повеќе информации и извештај можете да погледнете тука.

_______________________________________________________________________________

ЗАВРШЕН ПРОЕКТОТ : „ШТЕДИ ВОДА _ЗОШТО Е ВО МОДА“

Повеќе информации можете да погледнете тука.

 

_______________________________________________________________________________

ШТЕДИМЕ ВОДА – НИЕ СМЕ ВО МОДА !

Училиштето „Тоде Хаџи Тефов“ од Кавадарци изминатата учебна година како и оваа работи под знамето на „Еко – училиште“.Во рамкте на Програмата „Немаме резервна планета“ го реализираше Проектот: „Штеди вода-зошто е во мода“.

Повеќе информации можете да погледнете тука.

_______________________________________________________________________________

Еко училиште

 

_______________________________________________________________________________ Еко кодекс

 


„Македонија без отпад “ – во ООУ „Тоде Хаџи Тефов“-Кавадарци

Еко-училиштето „Тоде Хаџи Тефов“-Кавадарци  активно се вклучи во акцијата „Македонија без отпад“. Повеќе информации за оваа активност можете да погледнете тука.

_______________________________________________________________________________

Проект „Eко-училиште “ – Фотографии + Извештај за реализирани активности

Извештај за реализирани  активности во нашето училиште од  проектот „Eко-училиште “ можете да погледнете тука.

Фотографии од досегашните активности можете да погленете во делот за Галерија или директно тука.

Copyright © 2011-2023 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.