Проект ThinkQuest

Posted by Уредник on 21/09/2011 in Последни настани |

Училиштето „Тоде Хаџи-Тефов“ е вклучено во проектот ThinkQuest. Во тек е интернационалниот натпревар на  ThinkQuest кој завршува на 25 Април, 2012 година.

Размислете за некој проблем кој го имате Вие и децата на ваша возраст од цел свет. Најдете решение за овој проблем и заедно со вашите наставници направете проект со кој ќе учествувате на овој натпревар.

[fgallery id=9 w=450 h=385 t=0 title=”ThinkQuest”]

Награди:

10 училишта кои ќе учествуваат со најмногу проекти добиваат награда од 5000 $.

Учениците кои ќе освојат прва, втора и трета награда добиваат награда компјутер за секој ученик.

Секој ученик кој ќе учествува на овој натпревар добива сертификат за учество на ThinkQuest Competition 2012.

Учениците кои меѓу првите ќе испратат проект за учество на натпреварот добиваат сертификати за истакнување.

Учениците кои ќе изработат подобри проекти добиваат сертификати за достигнување.

Секој проект мора да е напишан на англиски јазик.

 

Подетални информации побарајте на: www.thinkquest.org, кај наставничката Елизабета Филипова на e-mail:  delizabata@yahoo.com или кај било кој од Вашите наставници.

Copyright © 2011-2023 All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.